Sunday, April 02, 2006

ΑΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ

Σκοπός αυτού του blog, είναι να μαζέψει επώνυμες υπογραφές για να αλλάξει ο απαράδεκτος και άκαμπτος νόμος των υιοθεσιών. Να πάψουν να μένουν στα αζήτητα τόσα παιδιά και να σταματήσουν οι άσκοπες γραφειοκρατικές διαδικασίες που συνήθως λήγουν άδοξα.

Παρακαλώ θερμά μια επώνυμη ψήφο και διαβάστε και το παρακάτω άρθρο του Τάκη Καμπύλη που ήταν η έμπνευση για την ανάγκη δημιουργίας αυτού του blog.

ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ

«H MIKPH, αν και ήδη έναν χρόνο στη νέα της οικογένεια, χτυπάει πολλά βράδια το κεφάλι της στην κούνια.

«Ιδρυματικό, τους είπαν οι γιατροί. Είχε μάθει να ζητάει στοργή με κάθε τρόπο. Μην ανησυχείτε, αγάπη και αποκλειστικότητα θέλει να χορτάσει»... Μια άλλη μικρή, λίγο μεγαλύτερη αυτή, ζήτησε από τους νέους της γονείς επίσης ό,τι δεν είχε χορτάσει στο ίδρυμα: χορό και μουσική. Και τότε οι θετοί γονείς της συνειδητοποίησαν το πρόβλημα. Το ίδιο που στην περίπτωση του Κωστάκη φαίνεται αξεπέραστο. Ο μικρός έμεινε στο «Μητέρα» μέχρι τα πέντε του. Έναν χρόνο μετά βρέθηκε με τους θετούς γονείς απέναντι στην πόρτα του Δημοτικού Σχολείου.

- Το παιδί χρειάζεται χαρτιά, είπε ο δάσκαλος.

- Περιμένουμε τη δικαστική απόφαση, είναι τυπικό το πρόβλημα, είπαν οι γονείς.

Ο δάσκαλος τους έκανε τη χάρη. Όπως την έκανε και ο γιατρός στο «Παίδων» όταν είδε ότι το παιδί είχε το βιβλιάριο υγείας του «Μητέρα», αλλά δεν συνοδευόταν από βρεφοκόμο όπως συνήθως, μα από ένα ζευγάρι που έλεγαν πως ο Κωστάκης είναι γιος τους. Και επέμεναν ότι το πρόβλημα είναι τυπικό.

Και μετά (από τον Μάιο μέχρι και τον Φεβρουάριο) ήρθαν οι δικαστικές αποφάσεις για μερικές δεκάδες ζευγάρια που είχαν υιοθετήσει παιδιά από κρατικά ιδρύματα («Μητερα», ΠΙΚΠΑ). Και ήταν αρνητικές!

Γιατί ο νόμος - κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των ιδιωτικών υιοθεσιών - προσποιείται ότι δεν υπάρχουν γονείς οι οποίοι εγκαταλείπουν (επειδή δεν έχουν ή νομίζουν ότι δεν έχουν άλλη επιλογή) τα παιδιά τους και εξαφανίζονται. Και έτσι ζητάει και τη φυσική παρουσία του φυσικού γονέα στο δικαστήριο. Και την ειδική συναίνεση του φυσικού γονέα προς τους θετούς γονείς.

Όπως στην περίπτωση της μικρούλας Νέτας...

....H (ανύπαντρη) μητέρα της, ουκρανικής υπηκοότητας, την εγκατέλειψε στο μαιευτήριο. Το παιδί βρήκε καταφύγιο στο «Μητέρα», ενώ δόθηκε και η (γενική) συγκατάθεση στο ίδρυμα να βρει μια νέα οικογένεια για τη μικρούλα. Δύο χρόνια μετά δόθηκε προς υιοθεσία σ' ένα ζευγάρι το οποίο περίμενε στις σχετικές λίστες για πέντε χρόνια! Και τότε ήρθε το δικαστήριο να ζητήσει (όπως τυπικά ορίζεται από τον νόμο) από τους θετούς γονείς χαρτιά από την Ιντερπόλ ότι η μητέρα (πιθανώς να είχε δηλώσει και ψεύτικα στοιχεία) δεν βρέθηκε ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ουκρανία. Και μέχρι τότε (δηλαδή πότε;) η Νέτα θα περιμένει νέο δικαστήριο. Άλλος ένας χρόνος αναμονής...

H Νέτα είναι τυχερή γιατί ακόμη είναι μωράκι και δεν καταλαβαίνει. Τι να πεις όμως στην Αντιγόνη, από μητέρα Αφρικανή και πατέρα (μάλλον) Έλληνα; Εδώ και δέκα μήνες ζει με τους θετούς γονείς. Ζει ευτυχισμένη, είναι πέντε χρόνων και μόνο ένα πράγμα δυσκολεύεται ακόμη να καταλάβει:

- Γιατί μαμά δεν με γέννησες εσύ; ρωτάει (είναι βλέπετε και το χρώμα που ενισχύει τέτοιες ερωτήσεις)

- Άλλα παιδάκια γεννιούνται από την κοιλιά και άλλα από την καρδιά, της απαντάει η θετή μητέρα, η Τερέζα.

H Αντιγόνη άρπαξε την απάντηση και έτρεξε στον παιδικό σταθμό, να την κοινοποιήσει στα άλλα παιδάκια που τη ρωτούσαν. Γύρισε ευχαριστημένη σπίτι. Μαζί της είχε και ένα χαρτί από τον σταθμό, με το οποίο γινόταν γνωστό ότι αν το παιδί δεν γραφτεί στο Ληξιαρχείο με το όνομα της νέας του οικογένειας «μετά λύπης μας» κ.λπ. Και το δικαστήριο γύρισε την πλάτη στην Αντιγόνη. Δεν αρκέστηκε στην κατάθεση της κοινωνικής λειτουργού ότι επί πέντε χρόνια στο «Μητέρα» ουδείς είχε επισκεφθεί τη μιγαδούλα. Ουδείς ενδιαφέρθηκε γι' αυτό το παιδάκι. Κι όμως ο νομοθέτης ζητάει από αυτούς και να παρουσιαστούν και να κρίνουν το υποψήφιο ζευγάρι.

Στα κρατικά ιδρύματα κάθε παιδί...

... έχει τη δική του ιστορία και μόνο ένα κοινό σημείο με τα άλλα που φιλοξενούνται ανά δέκα ή και περισσότερα στους μεγάλους θαλάμους: την εγκατάλειψη. Που οφείλεται στην αδυναμία των φυσικών γονέων να τα μεγαλώσουν. Ανήλικες μητέρες, μετανάστριες θύματα πορνείας ή δουλείας, και μητέρες που γέννησαν παιδιά με προβλήματα υγείας (σωματικά ή διανοητικά) βρίσκουν στα κρατικά ιδρύματα ένα σίγουρο καταφύγιο και τη βεβαιότητα ότι θα γίνει ό,τι καλύτερο για τα παιδιά τους. Οι περισσότερες μετά σβήνουν τα ίχνη τους είτε λόγω τρόπου ζωής είτε και εσκεμμένα. Υπάρχουν και μερικές που τιμωρούν τα παιδιά τους. Προτιμούν την ιδρυματοποίηση των μωρών τους από την υιοθεσία. Και φροντίζουν έστω και μια φορά τον χρόνο να δηλώνουν την παρουσία τους μόνο και μόνο για να εμποδίσουν κάθε προσπάθεια του ιδρύματος να βρει μια νέα οικογένεια. Αυτά τα παιδιά καταδικάζονται στον ιδρυματισμό, εκτός αν βρεθεί κάποια ανάδοχη οικογένεια που θα μαλακώσει λίγο τα βάσανά τους. Για τα υπόλοιπα οι προσπάθειες αφορούν αποκλειστικά την υιοθεσία. Μέχρι το δικαστικό φρένο!

Ένας διάσημος ποινικολόγος έγραφε ότι «οι νόμοι ακινητοποιούν την κοινωνία όταν αρνούνται να δουν πρόσωπα πίσω από τα άτομα». Αυτό συμβαίνει σήμερα με τις «κρατικές» υιοθεσίες.

Όσο προφανής είναι η παρουσία και η συναίνεση των φυσικών γονέων στο δικαστήριο στο πλαίσιο μιας ιδιωτικής (προσυμφωνημένης) υιοθεσίας, άλλο τόσο παράλογη ακούγεται στις υιοθεσίες μέσω των ιδρυμάτων της κοινωνικής πρόνοιας.

Καμιά σαρανταριά γονείς που ζουν εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο με παιδιά από το «Μητέρα» και που όλοι έγιναν αποδεκτές αρνητικών δικαστικών αποφάσεων προσπαθούν να πάρουν κουράγιο ο ένας από τον άλλον. Γιατί έχουν απογοητευθεί και από τα δικαστήρια και από τα υπουργεία και από το «Μητέρα». Περίμεναν δυο, τρία, ακόμη και πέντε χρόνια στις λίστες. Πέρασαν για τουλάχιστον έναν χρόνο τη διαδικασία ελέγχου από τις κοινωνικές λειτουργούς. Έζησαν δύο ή και τρεις βδομάδες μέσα στο ίδρυμα για να προσαρμοστούν με το παιδί τους. Του μάθαιναν πράγματα, το πήγαν να δει τα μεγάλα σπίτια (πολυκατοικίες), τα πολλά τουτού, τη θάλασσα. Ετοίμασαν το παιδικό δωμάτιο στο σπίτι, το γέμισαν παιχνίδια. Το συμφιλίωσαν με τα ζώα και το ξέμαθαν να φωνάζει αδιακρίτως τους μεγάλους «μπαμπά» και «μαμά». Άνθρωποι που «χτυπήθηκαν» με τους ψυχολόγους του «Μητέρα» για να τους πείσουν ότι μπορούν να γίνουν καλοί γονείς. Και να, τώρα κοντά στη χαρά, ένας νόμος ανεπαρκών γενικεύσεων καταστρέφει μια τρυφερή διαδικασία... Και ο υπουργός Δικαιοσύνης A. Παπαληγούρας όσο και ο αρμόδιος αντεισαγγελέας απλώς δηλώνουν ότι «αυτό ορίζει ο νόμος».

E, κάντε τον καλύτερο! Όταν υπάρχει η γενική συναίνεση προς το ίδρυμα ή η αναγκαστική επιμέλεια από αυτό και έχουν τηρηθεί οι (σκληρές και χρονοβόρες) διαδικασίες υιοθεσίας, δεν χρειάζονται οι δήθεν προσπάθειες κουρασμένων αστυνομικών της Ελλάδας ή της Ουκρανίας ή της Αλβανίας ή της Νιγηρίας να πιστοποιήσουν το προφανές. Τα προσχήματα εφευρέθηκαν από τους ευθυνόφοβους... Αλλά εδώ αφορούν παιδιά που η άλλη τους επιλογή είναι η ιδρυματοποίηση...»

Από το blog Eνστάσεις και την ομότιτλη στήλη στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Το άρθρο αυτό, δημοσιεύτηκε 01/4/2006.

Αν δεν σας κάνει κόπο, προσθέστε αυτό το blog στα link σας.

156 Comments:

Blogger AMANDA said...

μακάρι να γίνει κάτι... και αν δεν μπορεί να γίνει κάτι άμεσα με τις υιοθεσίες ας γίνει τουλάχιστον με την αναδοχή... να γίνουν περισσότερες οικογένειες ανάδοχες και να μην τους παίρνουν τα παιδιά απλά και μόνο για να τα κλείσουν σε ένα ίδρυμα... εύχομαι πολλές αλήθειες σ'αυτον τον ψεύτικο κόσμο...

11:49 AM  
Blogger Your Man said...

Την υπογραφή μου, σε αντίθεση με άλλα πράγματα, προσέχω που την βάζω.

Εδώ λοιπόν τη βάζω εύκολα.

12:30 PM  
Blogger Ημίαιμος-Imiaimos said...

Υπογράφω και με τα τέσσερα!!

2:25 PM  
Blogger Rodia said...

Παλιά, έβαζε η υποψήφια θετή μητέρα μερικά μαξιλάρια στην κοιλιά και πήγαινε στην κλινική να... γεννήσει! Συνεννοημένοι ο γιατρός, η φυσική μητέρα και οι θετοί γονείς, και το πράγμα τελείωνε εκεί.. Αμ, υπήρχαν και φορές που δεν τελείωνε! Μετά απο κάποιο χρονικό διάστημα άρχιζαν οι εκβιασμοί από τους φυσικούς γονείς ότι θα αποκαλύψουν την "αλήθεια" στο παιδάκι και οι θετοί -τι να κάνουν- τους χαρτζηλίκωναν για να προστατέψουν το παιδί και τη θέση τους και να μη βρεθούν στην ψειρού.
Ο Νόμος αυτός είναι φτιαγμένος στα μέτρα άλλων εποχών. Σήμερα, χρειάζεται συμμόρφωση σύμφωνα με τη νέα πραγματικότητα.
ΝΑΙ, λοιπόν, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ!!!

..όπως και οι διατάξεις (έτσι λέγονται??) για τις ανάδοχες οικογένειες.. να μην είναι αναγκαίο να είναι αυτές οι οικογένειες εισοδηματικά "κατώτερες" ώστε να αξιολογούνται "ικανές" πως θα προσφέρουν στο παιδί εκτιμώντας την αμοιβή που λαβαίνουν..

4:40 PM  
Blogger An-Lu said...

Υπογράφω με θέρμη για την αλλαγή του νόμου. Το λινκ μπήκε ήδη.

1:52 AM  
Blogger COSTANTINA said...

Εννοείται ότι υπογράφω κι εγώ.

Παιδιά ευχαριστώ θερμά.

1:56 AM  
Blogger alzap said...

Είναι φορές, λίγες είναι η αλήθεια, που δεν μπορεί να υπάρχει δεύτερη σκέψη ή επιφυλάξεις. Είναι φορές που δεν μπορείς παρά να δηλώσεις παρων.
Ειδικά όσοι απο μας έχουμε παιδιά, και ξέρουμε τι σημαίνει πόνος στην παιδική ψυχή, πρέπει να μας αφορά περισσότερο απο τους υποψήφιους γονείς.
Ας σκεφτούμε, τί μπορεί να μας συμβεί, πόσο εύκολα μπορεί το δικό μας παιδί να μείνει μετέωρο...

Αλέκος Στάμου
Τραπεζικός
Μητσάκη 33
Ανω Πατήσια
Αθήνα

3:00 AM  
Blogger kaltsovrako said...

Αναστάσιος Κωστής του Γεωργίου

3:22 AM  
Blogger Maiandros said...

Εύγε Κωνσταντίνα! Στη δική μου περίπτωση μπορεί κάποιος να πει πως δεν θα χρειαζόταν να με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, αλλά με ενδιαφέρει και το λινκ μπήκε.

3:25 AM  
Blogger Chaca-Khan said...

blogroll

3:29 AM  
Blogger Master Li Mu Bai said...

Πολύ καλή κίνηση. Έχετε την υποστήριξή μου και εννοείται πως θα μπει λίνκ στο blog, αλλά και αναφορά στο podcast.

3:49 AM  
Blogger Composition Doll said...

Νίνα Κουλετάκη
Υπάλληλος ΟΛΠ Α.Ε.
Δράμας 3
104 43
ΑΘΗΝΑ


Μπήκε και το link.

3:55 AM  
Anonymous DCD said...

Τάσος Πουλιάσης

4:00 AM  
Blogger alombar42 said...

Οπως ήδη έγραψα στην Κωσταντίνα, μπορώ να αναγνωρίσω το πρόβλημα, αλλά από μία σκοπιά μόνο - κι αυτό δεν με κάνει καλό κριτή. Αλλωστε δεν γνωρίζω το νόμο (κι ας βλέπω οτι χωλαίνει).

Μερικές σκέψεις:

- παιδιά, θύματα παρανομιών, μήπως καταλήξουν σε ιδρύματα, αν "χαλαρώσει" ο νόμος;

- αν μετά από κάποια χρόνια οι πραγματικοί γονείς ξεπεράσουν το "πρόβλημα" και αναγνωρίσουν το λάθος τους, τί γίνεται; Θα ήταν άδικο μεν οι θετοί γονείς να "επιστρέψουν" το παιδί, λες και είναι αντικείμενο, αλλά θα ήταν εξίσου άδικο οι πραγματικοί γονείς να το στερηθούν μια ζωή επειδή κάποτε έκαναν ένα λάθος (τεράστιο εντάξει) ή επειδή είχαν δυσκολίες.

Βάζω το λινκ, ελπίζοντας οτι θα εμφανιστούν περισσότερες πληροφορίες εδώ. Οχι ιστορίες, αλλά προτάσεις αντιμετώπισης.

Για μένα, το όλο ζήτημα ανάγεται στην τεράστια υποκρισία της κοινωνίας που αδυνατεί να δεχτεί παιδιά "χωρίς καθώς πρέπει γονείς". Και αυτό ΔΕΝ αλλάζει εύκολα με νόμους.

4:09 AM  
Blogger Μαύρος Γάτος said...

Φυσικά δεν αρκούν οι υπογραφές, αλλά είναι κι αυτό ένα πολύ σημαντικό βήμα.

Μπράβο στον Τάκη που έφερε το θέμα στην επιφάνεια.

4:12 AM  
Blogger Πατουσίτσα said...

ΜΠΡΆΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ
Είμαι τελείως άσχετη και ντρέπομαι αλλά δεν ξέρω να βάλω link αν μπορεί κάποιος ας με βοηθήσει.
Κατά τα λοιπά υπογράφω κι εγώ βεβαίως

Στέλλα Λεμποτέση
Γραμματέας Διευθύνσεως
Λεωφ. Βασ. Κων/νου 22
Αθήνα 116 35

4:21 AM  
Blogger Marina said...

Κωνσταντίνα, έχεις και τη δική μου υπογραφή.

Ο λόγος που μας αρνήθηκαν παιδί στο ΜΗΤΕΡΑ ήταν ότι το εισόδημά μας δεν ήταν επαρκές για να κάνουμε δωρεά στο Ίδρυμα και ότι δεν είχαμε κανένα μέσο. Αυτό το έμαθα απο κάποια γνωστή μου κοινωνική λειτουργό. Μας έστειλαν όμως ένα γράμμα που μας είπαν ότι δεν είχαν παιδί διαθέσιμο, ενώ υπήρχαν τουλάχιστον 5 παιδάκια εκείνη την εποχή. Απλά "τα φύλαγαν" για άλλες περιπτώσεις.

Οταν έκανα αίτηση στη Νομαρχία για Ρουμανία.. το τι τραβήξαμε απο την κοινωνική λειτουργό δεν λέγεται. Μέχρι το γιό της ήθελε να διορίσουμε...
έχουμε περάσει απο καταστάσεις απείρου κάλλους για ένα παιδί.. που τελικά ΔΕΝ αποκτήσαμε.

5:20 AM  
Blogger terrangirl said...

Προσυπογράφω κι εγώ, ο νόμος για τις υιοθεσίες πρέπει να αλλάξει. Μακάρι, να βρουν χαρά και τα παιδιά και οι επίδοξοι γονείς.

6:47 AM  
Blogger Πάνος said...

Μέσα κι εγώ!

7:28 AM  
Blogger Chaca-Khan said...

παιδιά ώπα. τί ν΄αυτό; τι θα πει "πάρε και τη δική μου υπογραφή"; συντάξτε ένα κειμενάκι κ μια φόρμα όπως στην anatheorisi.org ας πούμε να έχει νόημα. Κατά τ΄άλλα ΤΕΛΕΙΑ!! απλά εκτός από τον ΕΝΤΕΛΩΣ θεμιτό ενθουσιασμό να χει και κάποια λογική αυτό το πράγμα!!
Περιμένω να βάλω την υπογραφή μου. ΠΟΥ?

7:41 AM  
Blogger hobgoblin said...

ναι, constantina, βάζω το link, αλλά συμφωνώ με τον chaka και τον alombar. πού να υπογράψουμε και είναι όλα ψαγμένα ότι πράγματι βοηθάμε ή θα δημιουργήσουμε νέο πρόβλημα...;

7:45 AM  
Blogger Herinna said...

Περιμένω κι εγώ να ενημερωθώ με τους δυο τελευταίους. Φυσικά είμαι μέσα.

9:15 AM  
Blogger COSTANTINA said...

Παιδιά, είμαι άσχετη. Όποιος έχει τις γνώσεις να φτιάξει κάτι τέτοιο, ελεύθερα και το ποστάρω.

Ευχαριστώ.

9:23 AM  
Blogger Καμπύλης Τάκης said...

Χρωσταω(-με) μερικές απαντήσεις στον alombar42:
Το ζητούμενο ειναι να βελτιωθεί ο νόμος.Ητοι να μην ειναι απόλυτος ,αλλά να ανταποκρινεται στα διαφορετικά "ιστορικά" κάθε περίπτωσης.
Κατ' αρχην πρέπει να ξεκαθαρίσουμε(κι αυτο αναφερεται στο εισηγητικό κείμενο) οτι στόχος ειναι αποκλειστικά και μόνο το συμφέρον του παιδιού.Σε ποια κατάσταση ή οικογένεια θα ζησει και θα μεγαλώσει καλύτερα ενα παιδί.
Η δευτερη αξιωματική αρχή λέει οτι ο καλύτερος χώρος για να μεγαλώσει ενα παιδί ειναι μια οικογένεια.
Το ερωτημα λοιπόν ειναι "σε ποια οικογένεια".
Αυτη η απόφαση δεν μπορεί να ειναι δικαστική .Μπορει να ειναι στις ιδιωτικές υιοθεσίές διότι υ και τα δυο ζευγάρια παρουσιάζονται στο δικαστηριο αλλά σε παιδιά απο ιδρυματα το δικαστηριο οφείλει να ακούει τις προτάσεις των ιδρυμάτων.Τι νόημα εχει να κάνεις δημοσίευση σε τρεις εφημερίδες πχ της Κένυα αναζητωντας κάποιον -που δεν ξερεις το όνομά του,ο οποίος ,η οποια,εδω και δυο ή τρία χρόνια εχει παρατησει ενα παιδι σ' ενα ιδρυμα; Για να λυθεί το πρόβλημα χρειάζεται μια -μονο μια-μικρή προσθήκη στον συγκεκριμένο νόμο.
Χρειάζονται και πολλά ακόμη.Οταν πχ τρεις κοινωνικοί λειτουργοί του "Μητερα" πρέπει να δούν απο τα 300-400 υποψηφια ζευγάρια ποιό ειναι καταλληλότερο για ποιό παιδί ,αντιλαμβανόμαστε γιατι κάποιος χρειάζεται να περιμένει εως και 6 χρονια.
Εδω υπάρχει και μια ακόμη παράμετρος:Αν δηλώσεις οτι δεν εχεις πρόβλημα να υιοθετήσεις παιδι που εγκαταλήφθηκε απο τοξικομανείς ή "παιδί αλλης φυλής" οι διαδικασίες ειναι πολύ πιο συντομες (περίπου εναν χρόνο).Διοτι αυτα τα παιδιά ειναι στα αζητητα και γι αυτο προκρίνονται αλλων.
(Στο "Μητερα" γνωρισα ενα ζευγάρι γιατρων απο την Κηφισιά που υιοθέτησαν ενα κοριτσάκι 8 χρονών(!) που ειχε γεννηθεί χωρίς δάκτυλα στα χέρια."Αφου ειναι εξυπνη θα ζησει με το μυαλό της" μου ειπαν...)
Συγγνωμη για το μεγεθος του κειμένου ,το πρόβλημα ειναι συνθετο και μεγάλο,αλλά σπανιως κερδίζεται πόλεμος χωρίς εστω μία νίκη.Απο κάπου πρέπει να ξεκινήσει κανείς.νομίζω οτι αυτο ειναι που πρέπει να κρατήσουμε απο την πρωτοβουλία της costantinas και των αλλων φίλων..

ps.οντως χρειάζεται ενα κείμενο,θα παρακαλέσω εναν νομικό ειτε απο το ΜΗΤΕΡΑ ειτε απο το ΠΙΚΠΑ να μας βοηθήσει...

11:02 AM  
Blogger Sitronella said...

Μόλις συντάξετε το κείμενο, είμαι κι εγώ μέσα. Το λινκ θα μπει πάραυτα.

11:41 AM  
Blogger OldSkipper said...

Συμφωνω γενικα με την ιδεα - αλλα δεν γνωριζω σχεδον τιποτα για το θεμα. Θα παρακολουθησω την συζητηση και θα προσπαθησω να μαθω απο εσας.
Η πρωτη μου αντιδραση παντως ειναι να συνυπογραψω.

Στα τεχνικα σημεια (επειδη γνωριζω ολιγα απο διαμαρτυριες, συλλογες υπογραφων κλπ.):
το site www.thepetitionsite.com δινει την δυνατοτητα σε ολους να δημοσιευσουν ενα κειμενο με δυνατοτητα συλλογης υπογραφων.
Ειναι σημαντικο να υπαρχει ενα συγκροτημενο κειμενο. Στο κειμενο πρεπει να αναφερεται ενα συγκεκριμενο αιτημα ("να αλλαξει ο νομος" ειναι πολυ γενικο) και ενας αποδεκτης του μυνηματος - π.χ. ο αρμοδιος υπουργος.

Ο συγγραφεας του κειμενου μπορει μετα apo ενα λογικο διαστημα, να "κατεβασει" το κειμενο μαζι με τις υπογραφες που εχουν μαζευτει.

Αν χρειαστει καποια βοηθεια στα τεχνικα σημεια, just email me.

11:53 AM  
Blogger vasvoe said...

συμφωνώ με τον σκίππερ.

δεν είμαι νομικός αλλά από τα petition - γιατί για petition πρόκειται ουσιαστικά - που γράφουμε στην αμνηστία είναι κάπως έτσι

ζητάμε να αλλαχτεί ο τάδε (αριθμό) νόμος περί τάδε (υιοθεσία)

και συγκεκριμένα τα σημεία περί

-έτσι
-κι έτσι
-και γιουβέτσι

με την αλλαγή του νόμου πιστεύουμε πως θα λυθούν τα εξής προβλήματα

-π.χ. περιμένουν τα παιδιά στα ιδρύματα όπως στην περίπτωση τάδε
-π.χ. θα αποφεχθούν αρνητικές αποφάσεις σε περίπτωση μη ευρέσεως των φυσικών γονιών όπως στην περίπτωση δείνα

και θα προκύψουν τα εξής προτερήματα

-θα διευκολυνθούν οι διαδικασίες μπλα μπλα
-περισσότερα ζευγάρια θα ενδιαφερθούν αφού δεν θα τους απωθεί ο παράγοντας γραφειοκρατία
-μπλα μπλα...

με τιμή

υπογραφές

το ίδιο και σε χωριστή επιστολή περί ανάδοχων οικογενειών

1:22 PM  
Anonymous Anonymous said...

ΖARNTOZ ΛΕΕΙ:

ZARDOZ@OPERAMAIL.COM

ΠΛΗΡΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΜΕΝΑ
ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ , ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΩΣ
ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ , ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ.

== Ζ ==

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.!

1:34 PM  
Blogger Lipis said...

Λυπηρίδης Παναγιώτης...

1:45 PM  
Blogger poor_misguided_fool said...

Όταν ετοιμαστεί το σχετικό κείμενο, μέσα και γω.

1:45 PM  
Blogger mindstripper said...

Όταν καταλήξετε στο κείμενο, θα υπάρξει αναμεταδοτικό ποστ στο μπλογκ μου. Η υπογραφή μου και ό,τι βοήθεια μπορώ να προσφέρω, δική σας.

2:39 PM  
Blogger alombar42 said...

Συνεχίζω, σε μια προσπάθεια να γίνει πιο συγκεκριμένο το πρόβλημα και να διαφανούν λύσεις. Δηλώνω οτι η άγνοιά μου μεγαλώνει και νέα ερωτήματα προκύπτουν...


1. Τα δικαστήρια στην Ελλάδα πάνε με ρυθμό χελώνας. Αυτό συμπαρασύρει τα πάντα, από ένα απλό πρόστιμο, μέχρι τη διαλεύκανση ενός φόνου.

2. Ποιός είναι αρμόδιος να αποφασίσει για το "ποιο παιδί σε ποιο ζευγάρι"; Φαντάζομαι κάποιος κοινωνικός λειτουργός, παρότι διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις για το επάγγελμα με τα όσα έχω ακούσει (που φυσικά μπορεί να είναι και αερολογίες). Ισως αρμοδιότερο θα ήταν ένα δικαστήριο με την συμμετοχή συμβούλων - κοινωνικών λειτουργών εξειδικευμένων σε θέματα υιοθεσίας.

3. Ποιο είναι το ελάχιστο διάστημα που πρέπει ένα παιδί να παραμείνει σε ίδρυμα; Πχ για τυχόν μεταμελημένους γονείς, για τυχόν προβλήματα που ξεπεράστηκαν κλπ.

4. Τι γίνεται σε μεγαλύτερες ηλικίες; Πώς διαμορφώνεται ένα παιδί 14 ετών; Τι ελπίδες έχει να υιοθετηθεί τότε; Υπάρχουν μελέτες που να δείχνουν τη διαφορά στα παιδιά που υιοθετήθηκαν νωρίς σε σχέση με τα μεγαλύτερα;

5. Πόσο σημαντικός είναι ο χρόνος παραμονής σε ίδρυμα, σε σχέση με την ποιότητα του ιδρύματος; Εννοώ μήπως είναι καλύτερα 10 χρόνια σε καλό ίδρυμα, από 5 σε κακή οικογένεια;

Θα μπορούσα να γράφω για ώρες - υπάρχει κάπου δημοσιευμένος ο νόμος ή έστω απλοποιημένο το κείμενο;

3:10 PM  
Blogger raffinata said...

προτείνω όποιος, υπεύθυνα, γνωρίζει κάτι επί του θέματος να ενημερώσει την costantina, για να ανεβαίνουν τα σχετικά post, ώστε να μάθουμε όλοι κάποια πράγματα... είμαι μέσα, όπως και να εξελιχθεί το παρόν blog

9:58 PM  
Blogger Sailor said...

Καλημέρα σε όλες αυτές τις μοναδικές ψυχούλες τις ζωής μας
όπου και αν βρίσκονται,αυτές
που ομορφαίνουν την ζωή μας
και την ψυχή μας.
Κωσταντίνα υπογράφω μέσα από
την ψυχή μου.
ενεργοποιούμε ατα γρήγορα και εκτός
blogs.
πρόσθεσα το blog στα αγαπημένα μου
και στην καρδιά μου.

Καπετάν Δημήτρης!

11:34 PM  
Blogger Roman said...

προσυπογράφω τόσο το παρόν post όσο και οποιοδήποτε κείμενο που θα ετοιμάσετε στο μέλλον.

συγχαρητήρια και καλή επιτυχία

3:53 AM  
Blogger Juanita La Quejica said...

Βρέθηκα κάποια στιγμή έξω από το ΜΗΤΕΡΑ, συνοδεύοντας μαμά και υιοθετημένο παιδί που ζουν στην επαρχία, όταν εκείνο ήταν 7-8 χρόνων. Το πήγαμε εκεί γιατί ήθελε να του δείξει η μαμά του από που το πήραν. Δεν είχαν δώσει χρήματα, δεν είχαν μέσο, ταλαιπωρήθηκαν για χρόνια, αλλά τελικά είχε την πιο όμορφη έκβαση η προσπάθειά τους. Ο μικρός σήμερα είναι γύρω στα 14. Μια αγαπημένη οικογένεια.
Απαράδεκτο ένας νόμος που δεν προσαρμόζεται στη σύγχρονη πραγματικότητα, που στερεί από αυτήν τη δυνατότητα ανθρώπους που διψούν να δώσουν και να πάρουν αγάπη.

4:29 AM  
Blogger AlexZ said...

εχεις και την δική μου

5:26 AM  
Blogger An-Lu said...

Πάρε κι αυτο το λινκακι για τα πρακτικά θέματα μιας υιοθεσίας:
http://www.kep.gov.gr/categories/pronoia/yiothesia/0784.asp

Κάποια στιγμή ίσως σχολιάσουμε και τις επι μέρους απαιτήσεις. (για παράδειγμα, δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να θεωρηθεί η γυναίκα ανίκανη για τεκνοποιία προκειμένου να υιοθετήσει)

3:42 AM  
Blogger vatraxokoritso said...

This comment has been removed by a blog administrator.

4:00 AM  
Blogger vatraxokoritso said...

Μέχρι και εγώ έβαλα link..που είμαι ηλιθία,άλλος το έφτιαξε για μένα αλλά τέλος πάντων!!!

5:53 AM  
Blogger Καμπύλης Τάκης said...

Προς ενημέρωση:

Πήρα την πρόταση νόμου που ζητούν γονείς οι οποίοι εχουν ηδη πάρει παιδιά απο ιδρύματα και την οποία εχει συντάξει ο νομικός συμβουλος του ΜΗΤΕΡΑ.
Αυριο το πρωί θα την εχει η Δαμανάκη(ειχε ασχοληθεί παλιότερα και με τον νομο του Κοντογιαννόπουλου και με τον ισχύοντα).Δεσμέυτηκε οτι θα την προωθήσει στη Βουλή.
Αναζητώ και αλλους βουλευτές ωστε ει δυνατόν η πρόταση να κατατεθεί απ'ολα τα κόμματα.
Αν υπάρχουν προτάσεις ή άλλες απόψεις εδω ειμαστε

6:28 AM  
Blogger COSTANTINA said...

Τάκη, μήπως να μου την στείλεις με mail να την δημοσιεύσω εδώ και να μαζέψουμε πια επίσημα τις υπογραφές;

(tdelim@hotmail.com)

6:54 AM  
Anonymous ΤΖΗΛΟΣ said...

ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΤΖΗΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

12:59 AM  
Anonymous ΜΑΡΙΑ said...

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΡΑ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΟ ΜΟΥ ΖΕΥΓΑΡΙ.ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ

1:09 AM  
Anonymous Η μαμά της Αντιγόνης said...

Διάβασα το blog κι αισθάνθηκα την ανάγκη να γράψω κάποιες σκέψεις και διαπιστώσεις απ'την προσωπική μου εμπειρία.
Πρώτα-πρώτα σκοπός του ΜΗΤΕΡΑ είναι η επανασύνδεση της φυσικής οικογένειας.Γι'αυτό από τα παιδιά που φιλοξενεί,λίγα είναι πρός υιοθεσία.Όταν εξαντληθούν οι δυνατότητες για επανασύνδεση,τότε αρχίζουν να ψάχνουν για θετούς γονείς.Οι φυσικοί γονείς ή έχουν χάσει τη γονική επιμέλεια ή έχουν δώσει την εξουσιοδότηση στο Ιδρυμα να δώσει το παιδί για υιοθεσία.Αυτό που ζητάει τώρα το Δικαστήριο από τους φυσ. γονείς είναι να "εγκρίνουν" τους θετούς γονείς,γνωρίζοντας γι'αυτούς μόνο κάποια γενικά πράγματα(επάγγελμα,οικονομική κατάσταση,ηλικία).Δεν τους δίνει πίσω το παιδί,ούτε τους υποχρεώνει να το πάρουν απ' το Ίδρυμα.Στην πράξη,ακόμα κι αν αρνηθούν να συναινέσουν,η άρνηση θεωρείται καταχρηστική και το παιδί μένει στη θετή οικογενεια.
Όταν κάναμε αίτηση στο ΜΗΤΕΡΑ,πιστεύαμεοτι θα την απορρίψουν(1 στους 3"περνάει").Νομίζαμε οτι είμαστε έξω από τα στάνταρ του Ιδρύματος και σαν τρόπος ζωής και σαν οικον.κατάσταση κι οτι θα σκοντάψουμε σε δύσκαμπτους γραφειοκράτες.Τελικά συναντήσαμε κοιν.λειτουργούς με ανοιχτό μυαλό και βρεφοκόμους που δίνουν στα παιδιά περισότερα απ'όσα μπορείτε να φανταστείτε.Κανείς δε ζήτησε χρήματα ή μέσον.Τα παιδιά δε δίνονται απλώς στα ενδιαφερόμενα ζευγάρια.Πρέπει να ταιριάζουν και σαν ιδιοσυγκρασίες(Για την Αντιγόνη ήμασταν 8 υποψηφια ζευγάρια.Για να καταλήξουν στο δικό μας "πάντρεμα"είχαμε συναντήσεις με την κοιν.υπηρεσία 8 μήνες.Οι άλλοι ή ταιριαξαν με άλλα παιδιά ή περιμένουν να βρεθεί το παιδί που τους ταιριάζει και του ταιριάζουν).
Και κάποιες απαντήσεις στον alombar42:
-Για το αν θα είναι άδικο,αν μετά από χρόνια οι φυσ.γονείς ξεπεράσουν τα προβλήματά τους να στερηθούν το παιδί για μια ζωή:το θέμα δεν είναι το δίκιο ή άδικο των γονιών,φυσικών ή θετών.Το θέμα είναι οτι το παιδί δεν είναι"μπαλάκι",να πετιέται από τη μια οικογένεια στην άλλη,περιμένοντας ν'αποφασίσουν οι"μεγάλοϊ" π'οτε μπορούν ν'αναλάβουν τις ευθύνες τους.
-Για την υποκρισία της κοινωνίας μας:η κοινωνία είμαστε όλοι μας.Καθένας έχει τις αντοχές και τα ταμπού του(εμείς π.χ.θέλαμε το παιδί μας να είναι υγιές,άλλοι ν'ανήκει στη λευκή φυλή,άλλοι θέλουν να γίνει γιατρός όταν μεγαλώσει).Τα παιδιά εγκαταλείπονται γιατί οι γονείς δεν τα δέχονται(αλλιώς θ'αψηφούσαν την υποκρισία της κοινωνίας).
-Οσο για τη διαφορά ανάμεσα στα παιδιά που υιοθετήθηκαν μεγαλύτερα,δεν ξέρω αν υπάρχουν μελέτες,υπάρχει όμως ένας όρος:ιδρυματισμός(κι εμείς τον ζούμε καθημερινά).
-Αν και τα επίθετα "καλός-κακός"όταν μιλάμε γι'ανθρώπους,οικογένειες,ιδρύματα είναι αταίριαστος,πιστεύω οτι το δίλημμα αν είναι καλύτερο το"καλό" ίδρυμα από την "κακή" οικογένεια,είναι λάθος.Καλύτερη από την"κακή"οικογένεια είναι η κατάλληλη οικογένεια.
Η κόρη μας είχε στο ΜΗΤΕΡΑ δυο πάνινες κούκλες(δώρο των βρεφοκόμων):τη Bibi και το Ποντικάκι.Κάθε βράδυ,μόλις σβήναν τα φώτα στο Ίδρυμα,οι κούκλες μεταμορφωνόντουσαν.Κι έτσι η μικρή,3,5 χρόνια κοιμόταν κάθε βράδυ στην αγκαλιά της μαμάς της(Bibi)και του μπαμπά της(Ποντικάκι).
Sorry για την κατάχρηση του χώρου,αλλά το θέμα είναι πολύ μεγάλο και μας καίει.

12:38 PM  
Anonymous tatiana said...

μακαρι να ειχε καποια ισχυ η υπογραφη μου, πολυ θα το ευχομουν ειδικα για ενα τετοιο καιριο ζητημα, θα προσπαθησω να βαλω link το blog σου, ok?

1:43 PM  
Anonymous Anonymous said...

Συμφωνώ με την πρότασή σου και προσυπογράφω.

3:05 AM  
Blogger COSTANTINA said...

Παιδιά, η πρότασή μας και οι επώνυμες ψήφοι, εδώ :

http://yiothesies.blogspot.com/2006/04/blog-post_05.html

8:16 AM  
Anonymous Anonymous said...

MΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ
Βουλευτής-Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ


Αθήνα 10-04-2006


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κκ. Υπουργό Δικαιοσύνης και Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: Υιοθεσίες

Ο Νόμος που καθορίζει τη διαδικασία της υιοθεσίας είναι ο 2447/30-12-96. H γενική του αρχή είναι ότι σε όλη τη διαδικασία το πρώτιστο μέλημα είναι το συμφέρον του υιοθετημένου. Αυτή η γενική αρχή είναι σωστή. Ωστόσο η εφαρμογή της στην πράξη οδηγεί σε σοβαρότερα προβλήματα. Τα προβλήματα αυτά οδηγούν σε ατέλειωτη επιμήκυνση των διαδικασιών. Έτσι σήμερα ο χρόνος αναμονής στις λίστες για υιοθεσία είναι τρία, τέσσερα συχνά και πέντε χρόνια.
Σύμφωνα με το νόμο για την τέλεση της υιοθεσίας ανηλίκου απαιτείται πλην των άλλων προϋποθέσεων και η συναίνεση των φυσικών γονέων ανηλίκου ή επιτρόπου αυτού, η οποία δίδεται αυτοπροσώπως στο δικαστήριο (άρθρο 1550 Α.Κ.). Οι γονείς ή ο επίτροπος του προς υιοθεσία ανηλίκου, σύμφωνα με το νόμο, πρέπει να γνωρίζουν τα άτομα που θα υιοθετήσουν το τέκνο τους.
Ιδιαίτερο πρόβλημα υπάρχει στην τέλεση υιοθεσιών ανηλίκων που προστατεύονται από ιδρύματα. Ο νόμος δεν λαμβάνει υπόψη του ότι υπάρχουν γονείς οι οποίοι εγκαταλείπουν τα παιδιά τους και εξαφανίζονται. Στην πράξη, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν είναι δυνατό να καταστεί εφικτή η φυσική παρουσία του φυσικού γονέα στο δικαστήριο και η ειδική συναίνεση του προς τους θετούς γονείς. Έτσι παρουσιάζονται γραφειοκρατικά προβλήματα που έχουν ως αποτέλεσμα τη μη ολοκλήρωση της διαδικασίας της υιοθεσίας μετά από μια χρονοβόρα διαδικασία και αφού έχουν ταλαιπωρηθεί ψυχικά όλοι οι εμπλεκόμενοι.
Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πρόσφατα ακόμη περισσότερο. Συγκεκριμένα: Μέχρι το 2004 οι φυσικοί γονείς καλούνταν στο αρμόδιο Δικαστήριο και έδιναν τη γενική τους συναίνεση. Το ίδρυμα στη συνέχεια προέβαινε στην επιλογή του κατάλληλου ζευγαριού. Από το 2004 όμως το Δικαστήριο άρχισε να μη δέχεται τη γενική συναίνεση των φυσικών γονέων και να ζητά την ειδική συναίνεση. Δηλαδή έκρινε ότι θα πρέπει οι φυσικοί γονείς να γνωρίζουν τους υποψήφιους θετούς γονείς. Το Νομικό Συμβούλιο του κέντρου βρεφών «Μητέρα» έκρινε μη ορθή την διδόμενη ερμηνεία στις ισχύουσες νομικές διατάξεις και ζήτησε ανάκληση των προδικαστικών αποφάσεων. Το Δικαστήριο τότε, συμφώνησε προσωρινά και έκρινε ότι παραβιάζεται η γενική συναίνεση και η μυστικότητα της υιοθεσίας. Δυστυχώς, όμως, από το 2005 το Δικαστήριο επανήλθε στην προηγούμενη εσφαλμένη ερμηνεία. Ζητά την ειδική συναίνεση. Έτσι υπάρχει διχογνωμία που αδυνατούν να επιλύσουν τα ανώτερα Δικαστήρια (Εφετείο, Άρειος Πάγος).
Τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι τεράστια αφού οι θετοί γονείς επιζητούν την μυστικότητα για να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα από τους φυσικούς γονείς, ή, επιπλέον, δεν θέλουν να έρχονται στο φως πτυχές της προσωπικής τους ζωής. Εξάλλου, πολλοί φυσικοί γονείς είναι εξαφανισμένοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμα και 10 ετών. Σε αυτή την περίπτωση δεν προβλέπει, ρητά, ο νόμος την αγνόηση της βούλησης των φυσικών γονέων όταν έχουν αδιαφορήσει και εγκαταλείψει τα παιδιά τους στα ιδρύματα.
Έτσι ο χρόνος τέλεσης υιοθεσιών έχει επιμηκυνθεί. Τα ιδρύματα αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και τα ανήλικα παραμένουν μεγάλα χρονικά διαστήματα στα ιδρύματα Οι συνέπειες, βέβαια, είναι ολέθριες.

Ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί
Τι προτίθενται να κάνουν ώστε ο νόμος να γίνει πιο ευέλικτος και να μειωθεί η χρονοβόρα διαδικασία των υιοθεσιών;
Πρόκειται να υπάρξει διάταξη με την οποία θα απαιτείται, ρητά, η γενική συναίνεση των φυσικών γονέων και θα προστατεύεται η μυστικότητα των θετών γονέων;
Πρόκειται να υπάρξει διάταξη με την οποία θα αγνοείται η βούληση των φυσικών γονέων όταν έχουν εξαφανιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα;


Η ερωτώσα βουλευτήςΜαρία Δαμανάκη

2:57 AM  
Blogger O koumparos k i koumpara said...

ki egw edw

3:51 AM  
Blogger nikosx said...

Υιοθετοντες- νομοθέτης-δικαστης-δικηγορος-λειτουργια ιδρυματων, γυρω γυρω όλοι και στη μέση το παιδί.
Κακό "παιχνίδι" έτσι όπως παίζεται τουλάχιστον σήμερα στην Ελλάδα.
Σίγουρα μέσα απο το χειρισμό που οι συμμετέχοντες μπορούν και πρέπει να κάνουν ,στο κομμάτι που στον καθένα αναλογεί, θα φανεί το επίπεδο της παιδείας και του πολιτισμού μας.
Πολλά πρέπει να αλλάξουν να ξεκαθαριστούν να εκλογικευτούν.
Αν η υπογραφή μας είναι αρκετή ...
είναι σίγουρα μια αρχή.

12:32 PM  
Blogger Λαμπρούκος said...

Εννοείτε ότι είμαι μέσα με τα 1000. Θα βοηθήσω και από το θώκο μου.

Λαμπρούκος
Υποψήφιος Νομάρχης

6:47 AM  
Anonymous Anonymous said...

Χάντζιου Μαρία
Αθήνα

6:09 AM  
Anonymous Δημήτρης Καστανιώτης said...

υπογραφω και εγώ

10:21 PM  
Anonymous Anonymous said...

Ολα για τα παιδιά . Αυτά είναι η μεγάλη ελπίδα μας. Υπογράφω με χέρια και με πόδια. Και ότι άλλο χρειαστέι.
Καλησπερίζω όλη την κοινότητα των Ελλήνων bloggers και έυχομαι σε όλους καλές Αγιες Μερες και καλή Ανάσταση αλλά και Ανάταση της ψυχής μας.

Γκίκας Αθανάσιος
Φαρμακοποιός
eagle1@ath.forthnet.gr

12:07 PM  
Blogger Non Private Life said...

Welcome a new blog in the town

www.nonprivatelife.blogspot.com

Thank you

10:00 AM  
Blogger emotional_anaemia said...

Κωνσταντίνα,
με τις δουλειές, τώρα το πήρα είδηση.

Όμως η υπογραφή μου είναι εδώ.

Τίνα Σταύρου
Επιχειρηματίας
Αθήνα

Μακάρι, κάτι ν' αλλάξει.

1:25 AM  
Anonymous Anonymous said...

Ευχαρίστως κι εγώ να προσυπογράψω, αλλά, όπως σωστά ρωτάει κάποια προσαλήσασα, ΠΟΥ; Ένα κειμενάκι με στόχο και προορισμό (π.χ. προς τον αρμόδιο Υπουργό) και υπογράφω πάραυτα. Μπράβο πάντως που κινείτε το θέμα.

4:14 AM  
Blogger alximist said...

Κωνσταντίνα,
που υπογράφω παιδάκι μου? Ρίξε μια διευκρινηση στο κεντρικό σώμα του Μπλογκ.
Α, και πως στο καλό ανεβάζω το Μπάννερ στο ριμάδι το Μπλογκ μου? (στειλε μου το όλο κωδικό και το εντάσσω)

5:29 PM  
Anonymous Anonymous said...

μακάρι να μπορούσε να γίνει κάτι με τις επώνυμες υπογραφές παρ όλο υπογραφω ανεπιφύλακτα και από την πένα σου και στο αυί των υπευθύνών συγχαρητήρια που έθιξες ένα τότο λεπτό και φλέγον θέμα.
Χατζής Ιωάννης
Υπάλληλος Δήμου Αμυνταίου
Γρ. Νικολαϊδη 2
532 0ο ΑΜΥΝΤΑΙΟ

11:07 PM  
Anonymous Anonymous said...

Έλπιζω να αλλάξει κάτι.

Φωτεινή Ξυνή

5:41 AM  
Blogger not me just us said...

Γιώργος Πήττας

Κωνσταντίνου Σαθά 6 Άγιοι Ομολογητές Λευκωσία Κύπρου

(ότιδήποτε επιπρόσθετο όπως τηλέφωνα, στο mail

panselinos_2000@yahoo.com )

4:18 AM  
Blogger Jo-Anna said...

Εγω ειμαι υιοθετημενη , περασα τα πρωτα 5 χρονια της ζωης μου σε ιδρυμα και 1 χρονο πηγαινε-ελα στην νεα μου οικογενεια .

Στα 16 κερδισα σε πανελληνιο διαγωνισμο και εγραψα ενα βιβλιο με θεμα ΦΥΓΕΣ .
Θεμα του βιβλιου οι υιοθεσιες και τα ιδρυματα . Καθεστως και διαβιωση .

Βραβευτηκε .
Συμμετειχα σε συζητησεις στριγγυλης τραπεζης της ΕΡΤ με την ΠΕλλη Κεφαλα και την Ραπιτου .
Το βιβλιο μου μετραφραστηκε στα αγγλικα και κατατεθηκε ως διατριβη στο Πανεπιστημιο του Chicago .
Κερδισα υποτροφια την οποια δεν εκανα γιατι οι θετοι μου γονεις δεν θελησαν να μου δοσουν την αδεια να φυγω για σπουδες στην Αμερικη .

Οι θετοι μου γονεις εφυγαν απο την ζωη κι εγω ακομα βασανιζομαι απο το θετο-συγγενολοι.

Αυτα κι αλλα .......αν μπορω να κανω κατι ειμαι εδω

4:02 AM  
Blogger beniamin η δωδέκατη said...

Ego pali eimai paranoma yiothetimeni.Prepei na allaksei o nomos.Ypografo ;)

5:16 AM  
Anonymous Anonymous said...

Τι να πει κανεις για τους νομους?? Θελει ο τωρινος μου συζυγος να υιοθετισει την κορη μου απο τον προηγουμενο γαμο μου και πρεπει να βρω τον φυσικο πατερα να πει το ΝΑΙ !! Ποιο ναι ?? Γιατι να ερωτηθει?? Ποιος ειναι αυτος?? Τοσα χρονια που ειναι?? Τι ειναι αυτος για το παιδι, τι εχει κανει αυτος για το παιδι ??
Συγνωμη που γραφω το προσωπικο μου προβλημα αλλα οταν διαβασα εδω για ανθρωπους που παρακαλουν να δωσουν αγαπη και φροντιδα σε παιδακια και καποιοι νομοι τους εμποδιζουν τρελαινομαι!!

3:57 PM  
Anonymous Kαρατζα Αννα said...

Με την ελπιδα οτι πολλα παιδακια θα βρουν επιτελους μια ζεστη αγκαλια !!

3:30 PM  
Blogger Manos said...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!! ας σταματήσουν να ζουν αθώες παιδικές ψυχές αζήτητες στα Ελληνικά "Λευκά Κελιά" (Δεν είναι μόνο των γειτόνων μας...). Υπάρχει αστείρευτη αγάπη και στοργή να τους δωθεί απλόχερα μα και πολλή ανάγκη απο εμάς να μας δωθεί ένα παιδικό βλέμμα, μιά τεράστια αγκαλιά απο μικρά χεράκια...
Βεβαίως και υπογράφω...
Μάνος Αναστασάκης
manos@phl.uoc.gr

7:35 AM  
Blogger Maria Velliou said...

Υπογράφω ευχόμενη ολόψυχα καλή επιτυχία:
Μαρία Βέλλιου,
Μαβίλη 8, Ψυχικό

6:06 AM  
Blogger tassoula said...

ΚΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

8:57 AM  
Anonymous iris said...

Εμείς τώρα ξεκινάμε.
Όλοι μας λένε ότι είναι δύσκολο και χρονοβόρο να υιοθετήσουμε από τα γνωστά ιδρύματα. Μας σύστησαν να υιοθετήσουμε από το εξωτερικό.
Γνωρίζει κάποιος σχετικά;

Ασφαλώς και θέλουμε να αλλάξει επιτέλους κάτι πάνω σε αυτό το θέμα στη χώρα μας.

2:25 AM  
Blogger Katerina ante portas said...

Έχω γνωρίσει και τις δυο περιπτώσεις, πετυχημένες υιοθεσίες και άτυχες. Και στις δύο περιπτώσεις τα μεγάλα προβλήματα δημιουργούσε το κοντινό και μακρινό συγγενικό περιβάλλον, που αποσκοπούσε στην περιουσία των θετών γονιών.
Δύσκολη απόφαση. Θέλει πολύ "σοφία" να ερμηνευτεί και να βρεθεί το πνεύμα του Νόμου, ώστε πάντα να είναι υπέρ του παιδιού.
Θυμηθείτε την άτυχη ιστορία της Λαμπέτη και του κοριτσιού που μετά το διεκδίκησαν οι φυσικοί γονείς και της έκαψαν την καρδιά..
Εν τούτοις επειδή πρώτη, μάλλον δεύτερη φορά (μετά τον ΟΤΕ) δοκιμάζεται η συνοχή της bloggo-σφαιρας, που θεωρώ πολύ σημαντική, ακόμα και αν η δυναμική φέρει τα nicknames μας, πράγμα φυσικότερο, ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ.-

12:04 PM  
Anonymous moira@hol.gr said...

Αγαπητοί φίλοι, εκπροσωπώ το Κέντρο Ερευνών Ρίζες,ένας από τους στόχους μας είναι τα δικαιώματα των εγκαταλειμμένων παιδιών. Είμαι και εγώ υιοθετημένο άτομο, γνωρίζω από πρώτο χέρι τα προβλήματα, τις αδικίες για να μην πώ τα εγκλήματα εις βάρος των βρεφών και νηπίων.
Σας καλώ όλους σε μιά συνάντηση για το θέμα αυτό. Ενισχύστε τους σκοπούς και την φωνή μας,ελάτε να σας ενημερώσουμε για όλοα τα θέματα παιδικής προστασίας. Είμαστε Μη Κυβερνητική οργάνωση , δεν έχετε καμμία υποχρέωση απένταντί μας παρα μόνο το δυνάμωμα ενάντια στους καρεκλοκένταυρους και τους κουφούς. www.roots-research-center.gr

9:19 AM  
Anonymous αλεξανδρα said...

κοιταζοντας στα γρηγορα τη σελιδα , δεν βρηκα που συλλεγονται οι υπογραφες,περιμενα κατι αναλογο οπως κανει η greenpeace ,για να σταλει στο αρμοδιο υπουργειο, να γινεται αυτοματα forward στα mail , για να το διαδωσουμε και οχι μονο αυτο, να γινει δυνατο να εκτυπωθει το κειμενο και να συλλεγονται οι υπογραφες και εκτος δυκτιου,

3:40 AM  
Blogger bobini said...

Υπογράφω και εγώ!

Κατσένη Λαμπρινή

3:56 AM  
Anonymous vkr said...

Υπογράφω και εγώ. Μακάρι να αλλάξει κάτι στο μάταιο τούτο "νόμο".

Βάσω Κρυπαράκου
Φ. Νέγρη 8, Αθήνα

6:01 AM  
Blogger Σύλβια Ο. said...

Υπογράφω κι εγώ.
Πόπη Σαρακωστίδου, Νέα Ιωνία

3:34 AM  
Blogger tolitsa said...

Υπογραφω και εγω

8:01 AM  
Blogger tolitsa said...

Υπογραφω και εγω

8:02 AM  
Anonymous maria said...

ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΚΙ ΕΓΩ ΚΙ ΕΛΠΙΖΩ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ.

ΣΙΑΧΑΜΗ ΜΑΡΙΑ
ΡΟΔΟΥ 84
21200 ΑΡΓΟΣ
mariasiachami@hotmail.com

4:20 AM  
Anonymous k_georgia said...

υπάρχουν άνθρωποι που τους αξίζει ένα παιδί, λαχταρούν να το έχουν και δεν μπορούν, και παιδιά που λαχταρούν μια μητρική αγκαλιά και δεν την έχουν... υπάρχει πιο απλή λύση από την υιοθεσία σε αυτό το πρόβλημα; Κι όμως το κάνουν τόσο δύσκολο!
Υπογράφω, γιατί με αφορά :)
ΓΩΓΩ ΚΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΕΘΑΝΩΝ 2
ΝΑΥΠΛΙΟ
k_georgia@altecnet.gr

6:21 AM  
Blogger dimitris-r said...

Σχολίασα στο άλλο κείμενο, γράφοντας ότι ακόμα κι αυτός ο όρος υιο-θεσία με προσβάλει.
Διάβασα και τούτο.
Μέσα κι εγώ!
Δημήτρης Ρουσουνέλος
Μύκονος

7:51 AM  
Anonymous kostas n. said...

Προσυπογράφω και εγώ! Καλή συνέχεια στον αγώνα!

5:59 PM  
Anonymous ΗΡΑ ΓΑΛΑΝΤΗ said...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,

ΜΑΚΑΡΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ...ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΑΡΤΑΚΙΔΕΣ,ΕΓΩΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ..." ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΘΕΛΕΙ ΣΠΙΤΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΙΕΙΑ ΨΑΧΝΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ" ... ΑΛΛΑ ΩΣΤΟΣΟ ΝΙΩΘΩ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΩ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑCTION AID NA ΓΙΝΩ ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ.... ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ. ΑΝ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ...ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ SITE THS WWW.ACTIONAID.GR

Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ

ΗΡΑ

3:30 AM  
Blogger eRNeStO said...

Hasta La Victoria Siempre

6:28 AM  
Blogger mpiou said...

Υπολογίζετε και μένα!

8:46 AM  
Blogger kp260 said...

Υπογράφω και γω εδω...αλλα περα απο την e-υπογραφή μας δεν χρειαζεται να μπει κε σε ενα σχετικο χαρτι?

3:00 PM  
Blogger The Douros said...

Υπογράφω κι εγώ.

7:47 AM  
Anonymous Anonymous said...

Ο νόμος για τις υιοθεσίες πρέπει να γίνει πιό ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ. Δεν είναι δυνατόν να τίθεται θέμα ηλικίας των γονέων όταν πρόκειται για υιοθεσία, ενώ ταυτόχρονα με τις εξωσωματικές φθάνουν να κάνουν εμφυτέυσεις ακόμα και σε γυναίκες 55 και 60 ετών!! Σ΄αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχουν "κοινωνικοί λειτουργοί" να ελέγξουν και να σκεφθούν, πως μπορεί μια γυναίκα αυτής της ηλικίας να μεγαλώσει ένα παιδί και τι μέλλον εξασφαλίζεται σ΄αυτό το παιδί από θέμα χρόνου??
Ακόμα και η απαίτηση οικονομικής ευμάρειας που τίθεται στην περίπτωση των επίσημων υιοθεσιών είναι απαράδεκτη. Τα εκατομμύρια των παιδιών που γεννιούνται μέσα στις οικογένειες, έχουν εξασφαλισμένη οικονομική κατάσταση? Και ποιός είναι αυτός που κρίνει ότι είναι πιό σωστό να μεγαλώνει ένα παιδί σε ίδρυμα, παρά σε μία οικογένεια έστω και χαμηλού εισοδήματος?? Ποιό παιδί είναι πιό δυστυχισμένο και προβληματικό?? Το φτωχό ή το ιδρυματοποιημένο??
Ας σκεφτούν λίγο πιό ανθρώπινα και πιό γήινα οι "φωστήρες" που νομοθετούν και οι "βολεμένοι" που διοικούν τα ιδρύματα. ΄Ελεος!!!

3:41 PM  
Anonymous Anonymous said...

Μακάρι οι υπογραφές μας να πιάσουν τόπο.
Φρόσω Τζανετέα

9:49 PM  
Blogger Αλέξης Χαρισιάδης said...

Σχεδόν οποιαδήποτε υιοθεσία είναι καλλίτερη από την παραμονή σε ένα ίδρυμα. Αν η γραφειοκρατεία σε άλλους τομείς είναι ενόχληση, στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι έγκλημα. Πολύ ευχαρίστως προσθέτω την υπογραφή μου

Αλέξης Χαρισιάδης
Αθήνα

9:51 PM  
Anonymous Anonymous said...

Σε αυτή τη βρωμοχώρα με -δεν ξέρω εγώ -πόσους χιλιάδες νόμους, όπου οι μισοί πρέπει να ελέγχουν τους άλλου ςμισού ςφυσικό και αναμενώμενο ήταν να συμβούν αυτά. Εξάλλου η δικαιοσύνη και οι εκπρόσωποί της την είδαμε πως λειτουργεί. Πρέπει να αλλάξει άπαξ διαπαντός και να γίνει πολύ περισσότερο ευέλεικτος και απλός

10:55 PM  
Anonymous ΚΑΡΝΕΜΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ said...

Υπογράφω για την αλλαγή του Νόμου ώστε να απλουστευθούν οι διαδικασίες υιοθεσίας. Αντί η πολιτεία να ευαισθητοποιεί και να παρακινεί τους ανθρώπους να υιοθετήσουν παιδιά έχουν πετύχει ακριβώς το αντίθετο.

4:16 AM  
Anonymous Anonymous said...

KALISPERA,
EIDA POLY ARGA TO BLOG, DEN EIMAI KAI EXOIKIOMENI ME TIN TEHNOLOGIA, OMOS TO YPOSTIRIZW PLHRWS. EIMAI YIOTHETIMENH KAI EMEINA STO IDRYMA 1 XRONO, DIASTHMA MIKRO SE SYGKRISH ME ALLA, OMWS OTAN PHGA STHN OIKOGENEIA MOU, OI GONEIS MOU LENE, OTI XREIASTIKA 6 MHNES GIA NA ANTIDRW STA EXWTERIKA ERETHISMATA, OMWS H AGAPH TOUS ALLAXE TH ZWH MOU, MOU EDWSAN ZWH. O NOMOS PREPEI NA ALLAXEI, EXONTAS YPOPSH TO SYMFERON TWN PAIDIWN KAI TOUS KINDYNOUS POU ELLOXEYOUN, (TRAFFICKING, PAIDERASTIA, PWLHSH ORGANWN), OMWS MIA OIKOGENEIA EINAI KALYTERH APO KAPOIO IDRYMA, OPOU THELOUN TO KALYTERO, ALLA DEN EXOUN TOUS POROUS.
BRAVO POU THIGETE TO THEMA, ENHMERWSTE MAS PARAKALW KAI TI EGINE.
ALEXANDRA MELITA, UK

4:33 PM  
Anonymous Anonymous said...

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΑΣΟΣ ΡΑΛΛΗΣ

11:25 AM  
Blogger allmylife said...

Ελένη Λουκέρη

1:35 PM  
Anonymous Anonymous said...

Μακάρι να γίνει κάτι για το καλό όλων αυτών των στερημένων παιδιών και όλων αυτών των ανθρώπων που θέλουν πραγματικά να προσφέρουν αλλά δεν τους αφήνει η πολιτεία
Δέσποινα Φελιμέγκα

5:00 AM  
Blogger www.prosopa.com said...

Υπογράφω βέβαια με το χέρι, με το μηχάνημα, με την ψυχή, με το μυαλό, με την καρδιά μου. Μέ λένε Αρη Δαβαράκη, η ταυτότητά μου γράφει Ζαχαρίας Δαβαράκης (έτσι λέγαν τον παππού), η διεύθυνσή μου είναι Αριστίππου 13, Αθήνα 10676,το mail μου είναι zardav@otenet.gr, το κινητό μου 6944354825 και το blog μου, στα μπετά ακόμα, θα σας βγεί στην διεύθυνση prosopa.com. Φυσικά έβαλα στα link τις YIOTHESIES.

11:48 AM  
Anonymous Anonymous said...

αν είναι δυνατόν να γίνεται κάτι τέτοιο....απαράδεκτο...πρέπει να αλλάξει οπωσδήποτε αυτός ο νόμος...για αυτές τις ψυχούλες που δεν φταίνε σε κάτι...

6:59 AM  
Anonymous Anonymous said...

Παπουτσάκης Μάρκος

1:52 PM  
Blogger nakupenda said...

Υπογράφω κι εγώ. Αν χρειάζεστε κάτι άλλο από μένα, πάντα εδώ είμαι.

2:11 AM  
Blogger TSOYROMADISTRA said...

Mαζι σας κι εγω !

Αγραμματη ειμαι δεν ξερω να γραφω
Αλλα υπογραφω με σταυρο (+)

(κατα το : Ενηλιξ, εγινα και γω στα
δεκαοχτω μου χρονια τι θα ψηφισω
θα σκεφτω σε 2000 χρονια !)

+ευλογησον+

7:02 PM  
Anonymous Anonymous said...

DEN FTAIEI O NOMOS,XVRIS NA SHMAINEI OTI DEN EINAI SKOPIMO NA ALLAXEI. OI ARMODIOI TOY MHTERA DIYLIZOYN TON KVNVPA KAI KATAPINOYN THN KAMHLO. EXALLOY POS THA DIKAIOLOGISOYN THN YPARXH TOYS, XVRIS NA AMFISVHTO TH SYMVOLH TOYS. EPISHS EXEI POROTHEI H SKEPSH TOYS, DEN MPOROYN NA SKEFTOYN EKTOS ROLOY, FERONTAI SAN IEROEXETASTES/TRIES.
THELO KAI EGO NA YIOTHETISO KAI EXO EPISKEFTEI TO IDRYMA, ALLA ME PTOEI H DIADIKASIA KAI DEN EXO TON XRONO GIA OLA AYTA.
YPHRXAN KAI ALLOI ME THN IDIES SKEPSEIS POU GNORISA STO MHTERA. OPOTE MALLON THA KATAFYGO STHN IDIOTIKH, AN KAI ITHELA NA EINAI KAPOIO APO TA IDRYMATA STH XVRA MAS.

10:50 AM  
Anonymous καταγελίες said...

Μαζί σε όλα. Να αλλάξει ο νόμος τώρα. ΤΟ www.katagelies.gr θα κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει στην βελτίωση της κατάστασης και αλλαγή του νόμου περι υιοθεσιών

9:48 AM  
Anonymous Σταύρος Γιαννακόπουλος said...

Θα κάνω τα πάντα να αλλάξει ο νόμος. Θα το γνωστοποιήσω στους πάντες. Σταύρος Γιαννακόπουλος

6:39 PM  
Anonymous Anonymous said...

Υπογράφω ναι στην αλλαγή του

3:48 AM  
Anonymous Anonymous said...

Μακάρι κάποια στιγμή να αλλάξει! Υπογράφω και εγώ.

10:35 AM  
Anonymous Anonymous said...

Προς ενημέρωση:

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες στην Επιτροπή Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής συζητήθηκε το θέμα σχετικά με τις αλλαγές στο νομικό πλαίσιο των υιοθεσιών. Δείτε δύο πολύ ενδιαφέροντα links από τις εισηγήσεις που έκανε στην Επιτροπή η Αντζελα Γκερέκου σχετικά με το θέμα. Στην πρώτη εισήγησή της καταθέτει μάλιστα προς τους υπόλοιπους και τις διευθύνσεις των δύο σχετικών blogs, ενώ στη δεύτερη εισήγησή της καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις για αλλαγές:

http://www.gerekou.gr/gr/19/271/7/7/2/showdoc.html


http://www.gerekou.gr/gr/19/272/7/7/2/showdoc.html

5:41 AM  
Anonymous Anonymous said...

Konstantina, epikoinwnise me anthoula! email: kalimatalah@yahoo.gr

Apaixto to blog sou, eimaste full mesa! Giati ta paidia tou kosmou einai to mellon tou kosmou!
Ypografw amesa!

4:12 AM  
Blogger oikogeneia kretinon said...

Μέσα και εγώ για αλλαγές σε τέτοια σοβαρά θέματα.

1:06 AM  
Blogger tifoeus said...

Έχετε και την δική μου υπογραφή
και καλή επιτυχία να έχει η προσπάθεια!

7:44 AM  
Blogger M@Ri@ said...

Ειναί αμαρτία να μένουν χωρίς πραγματικη αγάπη κάποια παιδιά για εντελώς ανουσιους λόγους, την στιγμη που κάποιοι έχουν την διάθεση και την ανεση να τα φροντίσουν σαν να τα γεννησαν οι ιδιοι!!!!

Πραγματικα βρηκα πολυ όμορφο αυτο που διαβασα παραπανω μεταξύ άλλων.
"... αλλοι γονεις γεννανε με την κοιλια και άλλοι με την καρδια..."

Ειλικρινά πιστευω το δευτερο είναι πιο δυσκολο.
(γιατι αν ήταν διαφορετικά τα πράγματα τα ιδρύματα θα ήταν άδεια)

ευχομαι ολο αυτο να ληξεί συντομα και να γινουν ευτιχισμενοι και οι υποψηφιοι γονεις αλλα και τα παιδακια!

11:06 AM  
Blogger Giovanna said...

Τραγικό.
Είμαι παθούσα από αυτή την ιστορία και εγώ...όχι άμεσα, αλλά το βιώνω πολύ συχνά.
Μακάρι να γίνει κάτι!!!

4:32 AM  
Anonymous Νάνσυ Μοσχόβου said...

Είμαι μάνα δύο κοριτσιών και έγκυος στο τρίτο παιδάκι. Από πάντα όμως συζητούσαμε με το σύζυγό μου ότι θα θέλαμε να προσφέρουμε την αγάπη μας και τη στοργή μας και σε ένα παιδάκι που δεν θα είναι δικό μας με την έννοια ότι θα το έχω γεννήσει εγώ. Αλλά όταν είχα ρωτήσει γελάσαν ειρωνικά λέγοντάς μου "προτιμάμε ζευγάρια που δεν έχουν παιδιά" πράγμα που όμως δεν ισχύει όπως θέλουν να νομίζουμε ότι ισχύει. Ισως κάποτε τα καταφέρουν όλοι όσοι θέλουν ένα παιδί να το αποκτήσουν. Υπογράφω λοιπόν κι εγώ με την ευχή σύντομα να αλλάξει ο νόμος.

3:15 AM  
Anonymous Γρηγοράκη Αργυρώ said...

Εχω ηδη μια κορουλα και ονειρευομαι να υιοθετησω ενα παιδακι απο καποιο ιδρυμα. ομως ειναι τοσο δυσκολο. ειναι απάνθρωπες οι διαδικασιες στην Ελλαδα.Δεν τα λυπάται κανείς αυτά τα αγγελούδια? Οι πολιτικοί τα θυμούνται μόνο στις τυπικές επισκέψεις τους? ΝΤΡΟΠΗ!
Ν αλλάξει ο νόμος, να μπορέσουν κι αυτά να βρουν μια υγιή οικογένεια που να τα αγαπάει και να τα φροντίζει πραγματικά. Ήμαρτον πια με αυτό το κράτος που ζούμε.

5:59 AM  
Anonymous Anonymous said...

Μονο μια αρκει....? ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ!!! ΟΣΕΣ ΘΕΛΟΥΝ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΙΑΣΤΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ, ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΡΟΧΙΑ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ...

Γιαννα, καποτε υιοθετιμενη ευτυχως εγκαιρως...

4:04 PM  
Anonymous Anonymous said...

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΑΝΩΝΥΜΗ, lstbrd@yahoo.gr ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ...

Γιαννα

4:13 PM  
Blogger Mimakos said...

Είμαστε μαζί σας

Το Χαμομηλάκι
http://hamomilaki.blogspot.com/

2:57 AM  
Anonymous Anonymous said...

Ως πανευτυχής θετή μαμά τετράχρονης κουκλίτσας σαφώς και υπογράφω. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Τα έχω ζήσει από πρώτο χέρι.

12:21 AM  
Anonymous Anonymous said...

Mακάρι κάποια στιγμή, όλοι αυτοί οι καρεκλοκένταυροι γραφειοκράτες να καταλάβουν ότι τα παιδιά θέλουν μόνο αγάπη και όχι.....χαρτούρες. Εύχομαι κάποτε αυτή η χώρα να γίνει παραγμάτική κοινωνία πολιτών!!!!!

6:06 AM  
Anonymous Anonymous said...

Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί..

Ρούλα Νικολοπούλου
Αγιος Νεκτάριος
Κως

2:06 PM  
Anonymous Anonymous said...

ΕΎΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ...

5:59 AM  
Anonymous Anonymous said...

υπογράφουμε με όλη μας την ψυχή
βασίλης - εριφύλη

2:58 PM  
Anonymous Anonymous said...

Υπογραφω με δυο χερια

3:08 AM  
Anonymous Anonymous said...

upografw me olh mou thn kardia litsaki

7:12 AM  
Anonymous Anonymous said...

Καλή χρονιά σε όλους και ελπίζω αυτή η χρονιά να βοηθήσει τα παιδάκια όλου του κόσμου και τους ανθρώπους αυτούς που προσπαθούν να γίνουν οι γονείς τους.Εγώ ήμουν ανύπαντρη μητέρα αλλά δεν σκέφτηκαποτέ να παρατήσω το παιδί μου στην πορεία παντρεύτηκα έκανα και άλλο,όμως στεναχώριέμαι πολύ για όλα αυτά τα παιδάκια που ζουν χωρίς μια αγκαλιά.Εύχομαι οι ύπογραφές όλων μας να μαζέψουν φιλιά και αγκαλιές γι αυτά τα παιδάκια φέτος και για όλα τα υπόλοιπα χρόνια.μια μαμα 24 ετων . Σαράντου Κατερίνα
Καλλιπόλεως 7-9

1:21 PM  
Anonymous SUPERNICOLIS said...

ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΝΙΚΟΛ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΣ
ΟΡΕΣΤΟΥ 50
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΕΒΡΟΥ

7:35 AM  
Anonymous Anonymous said...

εύχομαι ολόψυχα να γίνει πραγματικότητα ό,τι είναι καλύτερο για τα παιδάκαι όλου του κόσμου!!!!!

1:31 PM  
Anonymous Anonymous said...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΑΦΟΡΑ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ, ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΝΑΛΓΗΤΟΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΛΑΛΗΣΑΝΤΕΣ ΠΩΣ ΜΙΑ ΦΟΡΜΑ ΣΧΕΤΙΚΗ, ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΘΑ ΑΠΟΚΤΟΥΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ.ΜΑΙΡΗ Κ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

4:59 AM  
Anonymous Anonymous said...

...μια ακόμη φωνή εν τη ερήμω.. Κι όμως εύχομαι κι ελπίζω (ίσως ως μέλλουσα θετή μητέρα) ότι κάποια στιγμή έστω και καθυστερημένα θα δοθεί πολύ χαρά εκατέρωθεν.-Μάρα-

6:01 AM  
Anonymous epsilon said...

ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΤΟ BLOG ΤΩΡΑ...ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ...ΟΜΩΣ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΔΕ ΛΕΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ, Ο ΠΟΝΟΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΠΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΝΩΣΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ...
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜΑΝΑ...ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΩ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΖΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΔΕΡΜΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΓΥΡΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ...ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΛΑ ΞΕΧΝΙΟΥΝΤΑΙ.
ΟΠΟΤΕ ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΕΛΠΙΖΩ...
Ε.Χ.

3:03 AM  
Anonymous Anonymous said...

γεια σας

Δεν ξερω αν βλεπει κανεις αυτο το blog (αργησα να το ανακαλυψω) παρ ολα αυτα ομως ειμαι θετος γονιός 2 παιδιων 3χρονων το αγορακι και 2 μηνων το κοριτσακι (ιδιωτικες υιοθεσίες). Κι εγω και η γυναικα μου ειμαστε πολυ ευτιχισμενοι.

Υπάρχουν εδω μέσα αλλοί θετοί γονείς?

Αν ναι η προτασή μου ειναι να δημιουργηθεί ενας σύλλογος για μας τους θετους γονείς.

Πιστευω πως θα καταφερναμε πολλα και για την νομοθεσία, και για βοήθεια ζευγαριών που αντιμετωπιζουν νομικες δυσκολίες κ.α.
Επίσης θα ηταν καλο να γινονται διαφορες μαζωξεις και να ανταλλασσονται αποψεις για το μεγάλωμα των παιδιών μας "της καρδιάς".
Αν καποιος τηελει μπορει να στειλει mail στο exarhiotis@in.gr

4:28 AM  
Anonymous Anonymous said...

Ναι υπογραφω , χωρίς κανενα ενδοιασμό , και θα ηθελα να συμμετεχω σε οποιαδήποτε σχετική κίνηση, ή οργανωση επίσημη η ανεπίσημη. Υπάρχουν ανθρωποι που εχουν ολες τις δυνατοτητες να δωσουν και παιδακια που τους χρειαζονται. Οι νομοι ειναι για να προστατευουν οχι για να καταστρεφουν τις ψυχές και την ευτυχία των ανθρωπων.

Ολυμπία

11:19 AM  
Blogger ΠΥΡΓΑΡΗΣ said...

Kαι γω υπογράφω φυσικά!

9:55 AM  
Blogger ANASTASIA said...

ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ.ΤΟ ΨΑΧΝΩ .ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ.ΘΑ ΜΕ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΣΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ.ΤΟ ΤΗΛ.ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 6932666072.
..ΣΑΦΩΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΚΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.

12:56 AM  
Anonymous Ζαφειρία Κωστοπούλου said...

Χίλια μπράβο για την προσπάθεια!!! Άντε, μήπως και ξεσκουριάσουν τα γρανάζια και δούμε όλοι (παιδιά κι επίδοξοι γονείς) το φως μας!!!

Κοντά σας θα είμαι!

11:29 AM  
Anonymous Anonymous said...

ΓΚΑΡΟ ΜΑΓΚΟΓΙΑΝ: ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΚΙ'ΕΓΩ!

4:59 AM  
Anonymous Anonymous said...

Χαίρομαι που επιτέλους βρήκα ανθρώπους ομοιοπαθείς και ευαίσθητους πάνω στο θέμα. Πριν από 15 με ειδοποίησαν από γνωστό ίδρυμα ότι υπάρχουν δύο κοριτσάκια, βιολογικά αδέρφια, προς υιοθεσία. Είχαμε περάσει την κοινωνική έρευνα και είμασταν σε αναμονή. Η μόνη προυπόθεση ήταν να πάρουμε και τα δύο παιδιά για να μη χωριστούν. Καταλαβαίνετε ότι το δεχτήκαμε χωρίς δεύτερη σκέψη. Κανείς όμως δε μας ενημέρωσε ότι τα χαρτιά των παιδιών δεν ήταν εντάξει κι έπρεπε να περιμένουμε επ' αόριστον για την δικαστική τακτοποίηση του θέματος.
15 μήνες μετά παιδιά έχω και παιδιά δεν έχω. Δεν έχω δικαίωμα να λείψω από τη δουλειά μου αν αρρωστήσει το παιδί μου γιατί για την υπηρεσία μου δεν υπάρχει! Δεν έχω δικαίωμα να ασφαλίσω τα παιδιά μου και αναγκάζομαι να καταβάλλω διόλου ευκαταφρόνητα ποσά κάθε φορά που αρρωσταίνουν και χρειάζονται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Σε μια εποχή που δίνονται κίνητρα στους νέους γονείς και διευκολύνσεις, εμείς βιώνουμε το μεσαίωνα.
Το χειρότερο όμως απ' όλα είναι ο καθημερινός φόβος και η αγωνία μήπως ξυπνήσουμε ένα πρωί, χτυπήσει το τηλέφωνο και μας πουν ότι τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν στη βιολογική τους μητέρα, η οποία έχει να τα δει 2 χρόνια! Βιώνουμε έναν καθημερινό ψυχολογικό γολγοθά. Αναρρωτιώμαστε γιατί; Η φύση μας στέρησε τη δυνατότητα να γίνουμε γονείς, δώσαμε την αγάπη μας, την ψυχή μας σ' αυτά τα παιδιά, πρέπει να τιμωρούμαστε καθημερινά γι' αυτό;
Δεν καταλαβαίνω τη λογική "αφήνω τα παιδιά μου και θα τα πάρω μόλις μπορέσω". Τι είναι τα παιδιά, βαλίτσες; Αφήνω άλλους να τα μεγαλώσουν, να τα ανστήσουν, να ξενυχτήσουν στον πόνο τους, να τα βοηθήσουν στα πρώτα τους βήματα και μετά έρχομαι να γκρεμίσω τον κόαμο τους όταν μου΄κάνει κέφι; Και η πολιτεία, τα δικαστήρια τι κάνουν για όλ' αυτά;
Να 'στε καλά που μου δώσατε την ευκαιρία να τα πω γιατί έρχονται στιγμές που πνίγομαι και νιώθω μόνη κι αβοήθητη. Είμαι μαζί σας σε ό,τι χρειαστεί.

12:51 AM  
Blogger Loucia said...

Συμφωνώ και προσυπογράφω..
Εκφράζω την οργή και δυσανασχέτησή μου μπροστά σε δύσκαμπτους νόμους που στερούν τη φροντίδα και αγάπη σε εγκατελελλειμένα παιδιά.
Κανένα παιδί δεν φταίει να στερείται το στοργικό χάδι και την οικογενειακή θαλπωρή απειδή κάποιος γονέας έδειξε την ανευθυνότητά του και επειδή ο νομοθέτης δεν έλαβε υπόψιν του όλες τις παραμέτρους και περισσότερο εκείνη της ανθρώπινης διάστασης του προβλήματος.
Επιπρόσθετα πιστεύω ότι έτσι και αλλιώς τα παιδιά πρέπει να υιοθετουνται από τους πρώτους κιολας δυο με τρεις μήνες της ζωής τους. Μακάρι να ΄προκύψει κάτι θετικό...

2:36 AM  
Anonymous Anonymous said...

Από αυτά που διάβασα αλλά και από την προσωπική μου εμπειρία συμπεραίνω (και εγώ) οτι η μεγαλύτερη αλήθεια είναι η εξής: ο νόμος για τις υιοθεσίες είναι κομμένος και ραμμένος για να ευνοεί τις ιδιωτικές υιοθεσίες. Το εμπόριο παιδιών δηλαδή. Ίσως τα κυκλώματα που κάνουν αυτό το εμπόριο να είναι πολύ ισχυρά και να μην αφήνουν να αλλάξει ο νόμος. Δεν έχω καμία απόδειξη γι αυτό, αλλά αυτό λέει και η κοινή λογική. Υπάρχει βέβαια και η βλακεία, η ευθυνοφοβία, η αδιαφορία...

Φυσικά και υπογράφω.
Συνεχίστε τον αγώνα σας και μπράβο.

ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΧΡΗΣΤΑ, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος.

3:16 AM  
Anonymous Anonymous said...

και εγω υπογραφω γιατι ειμαι παιδι υοθετυμενο και ειναι καμαρι μου,γιατι καποιοι επελεγαν να μην γεννηθω την ιδια ωρα που καποιοι επελεγαν να ζησω αρμονικα σε μια οικογενεια,και να φτασω 30 που ειμαι τωρα
ΜΑΜΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΕΠΕΛΕΞΕΣ,ΓΙΑ ΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΕΙΔΕΣ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΩ

11:06 AM  
Blogger marianna said...

εννοείται οτι υπογράφω, εκτος απο τα ωάρια στα εργαστήρια που περιμενουν να αυγατήσουν είναι και τα παιδιά στα ιδρύματα που περιμένουνε να ζήσουν

3:38 AM  
Anonymous Anonymous said...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΩ.ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ.

1:55 PM  
Blogger disa said...

徵信社,徵信,徵信,徵信社,外遇,尋人,徵信公司,徵信,抓姦,徵信,徵信社,外遇,抓姦,尋人,徵信社,徵信,抓 姦,抓姦,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信,徵信社,徵信,徵信社,外遇,抓姦,尋人,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信社,抓姦,徵信,外遇,徵信社,尋人,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,情趣用品,情趣,抓姦

5:12 AM  
Anonymous Anonymous said...

Συμφωνώ κι εγώ για την αναγκαιότητα αλλαγής του νόμου.
Μαρία Δουλγεράκη, Ηράκλειο Κρήτης

7:51 AM  
Anonymous Anonymous said...

EXOYME ZHSEI KI EMEIS OLES TIS APARADEKTES DIADIKASIES UIOTHESIAS ALLA STAMATHSAME GIATI AFOY EXOYME HDH ENA PAIDAKI HTAN APITHANO NA YIOTHETISOUME ENA ADERFAKI GIA TIN KOROULA MAS...THA PARAKALOYSA AN KAPOIOS GNWRIZEI O,TIDIPOTE GIA IDIWTIKES YIOTHESIES[NOMIMES VEVAIA KI APO ELLADA]NA MOY TO PARATHESEI.EYXARISTW!

1:24 PM  
Anonymous Anonymous said...

aytoi sta idrimata oi ma...... theloun na menoun ta paidia etsi dixos thetous goneis gia na mhn kloisoun kaka ta psemata !!!!!!! mh geliomaste epaggelma einai ayto to paradaki tous niazei !!!!! zoa partakides pou doulevoun gia mia thesoula oxi gia ta paidia !!!!! ante mhn arxiso na vrizo tora kai exo polu xosidi na rixo gia thn afentia tous !!!!!!!!

7:55 AM  
Anonymous MARIANNA said...

εύχομαι μια μέρα να μπορέσω να εχω δικό μου ενα μωρο που αυτη τη στιγμη ειναι καπου εκει..και δεν εχει ουτε νερακι να πιει..ευχομαι να μπορεσς να βοηθήσω εστω μια ψυχουλα..

1:17 PM  
Blogger μαμά στο δρόμο said...

Πρώτα οι άνθρωποι!
Αυτό θα έπρεπε να είναι η πρώτη έγνοια κάθε νόμου και κάθε νομοθέτη.
Ν' αλλάξει ο νόμος, τώρα, αμέσως!

4:59 PM  
Blogger Σύλια said...

Αθανασία Θεοδοσοπούλου του Αλεξάνδρου

6:45 AM  
Blogger Σύλια said...

Αθανασία Θεοδοσοπούλου του Αλεξάνδρου

6:47 AM  
Anonymous Efi said...

:-] V

2:21 PM  
Blogger Glyka said...

Για άλλη μια φορά, περίτρανα το κράτος δείχνει την έλλειψη πρόνοιας που το διακατεχει. Ευτυχώς, που διαφοροποιούνται οι Ελληνες από το κράτος..

3:27 PM  
Anonymous Anonymous said...

εννοειται οτι το υπογραφω κ εγω! επιτελους πρεπει να αλλαξει ολο αυτο!
εχω ομως μια μαλλον χαζη απορια για καποιους..που υπογραφουμε???

Σοφια Ραππου.

6:16 AM  
Anonymous εννοειται.. said...

ιφιγενεια πρωιτση. Κως.
ελπιζω σε θετικες εξελιξεις για τα παιδια κ συντομα!!

3:09 PM  
Blogger Λέσχη Δημιουργικής Γραφής said...

Γούρμου Μαρία του Γεωργίου

5:52 AM  
Blogger Λέσχη Δημιουργικής Γραφής said...

This comment has been removed by the author.

5:53 AM  

Post a Comment

<< Home